Nordisk Stil: Scandi Girls

Af Anna Øverås | Trends | Ads Disclosure | 11-06-2019
Nordisk Stil: Scandi Girls

Nordisk stil bliver ofte betegnet som minimalistisk, og de skandinaviske modehuse har arbejdet hårdt for at skal kunne klæde os elegant, afslappet og praktisk ved alle lejligheder. En typisk Scandi Girl ses ofte i jeans, konfortable sko, en striktrøje og en blazer - og helst i sort, grå eller hvid. Skandinavisk mode ses som enkelt og cool, og det må vi være stolte over!

Men nordisk stil har for nyligt taget en ny retning, og nu gælder det også maksimalisme. Uden at vi glemmer vores rødder, har farver, mønstre og oversized silhuetter overtaget i gadebilledet i alle Nordens storbyer. Hvis du, ligesom mig, også følger nogle af de største skandinaviske influencere på instagram, har bølgen af pastelfarver og blomster været umuligt at undgå. Men jeg er vild med det! 

Hvad er en typisk Scandi Girl i år?

Det kan være alle! alle kan klæde sig præcis som de vil, og det vil vi garanteret få at se til de store modeuger i København, Oslo og Stockholm her til sommer. Hvis du gerne vil mikse blomsterprint, leopard og flæser i et og samme outfit, så skal du være så velkommen. Hvis du hellere vil trække i sorte kjoler, eller måske sommerkjoler og kondisko, så er det også helt okay! 

Herunder vil jeg give dig lidt indsigt i hvilke nordiske mærker som jeg forventer vil skinne til Fashion Week i Oslo og København, og hvilke trends du kan følge denne sommer. Det vigtigste er, at du giver dig selv lov til at eksperimentere med forskellige farver og materialer for at finde frem til netop din Scandi Girl stil. tjek mine yndlingsmærker herunder:  

 

View this post on Instagram

Waiting for spring ????

A post shared by Babba C Rivera (@babba) on

Blomster & Farver

Ganni

Findes der noget bedre end flagrende kjoler om sommeren? Ganni giver dig lige det du har brug for på en varm dansk sommerdag! Er du den lidt mere vovede type, kan du vælge en maxikjole i leopardmønster eller måske batiktryk, som forresten er sommerens hotteste trend. Er du inviteret til sommerbryllup, ville jeg nok gå efter en kjole i enten pastelfarver eller med blomsterprint. Det danske mærke har virkelig knækket koden, når det kommer til Scandi Girls stilen, og du behøver ikke gå længe rundt i de nordiske hovedstæder før du kan spotte en kvinde iført Ganni kjole og kondisko. 

Stine Goya

Jeg må igen nævne et dansk tøjmærke, nemlig Stine Goya! Stine Goya blev ved både Danish Fashion Awards og Elle Style Awards kåret til "Årets Designer", og dette er ikke uden grund! Den nye kollektion henter inspiration fra en vintage garderobe, og deres kjoler samt jumpsuits er fulde af blomster, prikker og spændende metalliske pastelfarver. Glem ikke din matchende striktrøje, som du kan trække over dig når solen går ned. 

View this post on Instagram

Biking in the woods ????

A post shared by Hanna Stefansson (@hannastefansson) on

Elegant & stilfuld

Holzweiler

Nordmændene er ikke bare stolte over at Holzweiler er et norsk mærke, men også fordi deres valg af materialer og farvetoner afspejler det kolde land mod nord med den fantastiske natur. Deres kollektioner til både mænd og kvinder bygger på minimalisme og rene toner, og det er bestemt mærket for dig, hvis din stil er sporty og stilfuld hverdagsagtig men uden for meget fuzz. 

Filippa K

Du kender med garanti allerede Filippa K, og ved derfor også at den nordiske stil reflekteres igennem alle deres kollektioner. Filippa K tilbyder tidløs og elegant mode af høj kvalitet, og med deres bæredygtige tilgang til business (som de ikke får nok credit for), er det helt sikkert et rigtigt Scandi Girl mærke! Hvad enten du leder efter et stilfuldt outfit til kontoret, en elegant frakke eller behageligt træningstøj, så er du dækket ind hos Filippa K. 

Du har nu fået et lille indblik i hvilke modehuse jeg forestiller mig kommer til at kendetege den nordiske stil i år, men jeg anbefaler dig også at tjekke mærker som Baum und Pferdgarten, Toteme, By Ti Mo, Han Kjøbenhavn, Acne og Designers Remix.

Hvis du ligesom mig elsker at shoppe på nettet, så skal du også tjekke Farfetch her på Fashiola. Hos Farfetch kan du finde alle de store nordiske tøjmærker samlet i en netbutik.

Vi ses til årets modeuger!

Från svenska kläder till skandinavisk stil
Love AnnaAnna Øverås
Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG