Det nye sort er... stadig sort!

Af - Alicja - | Trends | Ads Disclosure | 17-06-2019
Det nye sort er... stadig sort!

Se min kjole, den er sort som... Sort har altid været på mode, og det vil det nok altid være. Især her i Skandinavien hvor vi generelt tiltrækkes af mørke farver. Sort er samtidig så universel og nem at gå til, at vi ofte bruger farven når vi ikke lige ved hvad vi ellers skal have på på f.eks. første date, i byen, til koncert eller bare mandag morgen. Jeg har kigget lidt nærmere på hvorfor vi er så tiltrukkede af netop sort, og hvorfor sort er det nye sort

Er sort virkelig en farve?

Fysikeren fortæller os at sort ikke er en rigtig farve, da den modsat rød, grøn og gul ikke reflekterer lys, men i stedet opsluger lyset. Samtidig vil kunstmaleren fortælle os at den sorte farve opnås ved at blande alle andre farver. Sort er således i toppen af farvernes fødekæde, da den spiser alle andre farver. Men ved I hvad... jeg er ligeglad! Sort vil altid være min foretrukne farve til enhver lejlighed, og jeg vil forsøge at overbevise dig om det samme i denne blog. 

Sort associeres ofte med magt, elegance og endda mystik, og forbindes måske oftere end andre farver med intelligens, men det er ikke den eneste fordel ved sort. Jeg har lavet en kort liste med mine argumenter herunder. Til modsætning skal det nævnes at vi f.eks. ofte associerer gul med glæde, solskin og energi. 

  • Vi stoler på mennesker i sort tøj!

Det ser ud til at mennesker i sort tøj er langt mere tillidsvækkende end ellers, og samtidig signalerer farven intelligens. Så måske har vi fat i den lange ende i skandinavien, når vi går efter de simple silhuetter og mørke farver. 

  • Sort tøj er praktisk!

Er du også en lidt klodset type som mig, så ved du at sort kan skjule selv de værste pletter! Måske er det bare en frygt jeg har, men det føles som om jeg ender med mystiske pletter hver gang jeg vælger en hvid skjorte. Hvorimod en sort skjorte eller trøje altid kan skjule hvor klodset jeg egentlig er. 

  • Sort fungerer som kamuflage!

Jeg tror de fleste kvinder, uanset vægt og figur, er utilfreds med småting ved deres krop, og her kan sort hjælpe! Sort kan fungere næsten ligesom kamuflage for kroppen, da det gemmer alle fejl, og giver en flot silhuet. Det er ikke uden grund at den lille sorte kjole er blevet så populær! 

  • Sort er universel og alsidig!

Sort passer til alt og farven er simpelthen så tidsløs at de fleste sorte tøjstykker forbliver klassiske! Hvis du passer godt på dit tøj, og sørger for at farven ikke falmer, kan du bruge din sorte blazer eller den lille sorte kjole for evigt! Hvis farven er falmet kan du friske den op med købefarve fra matas, men husk altid at vaske sort med sort. 

Det nye sort er... stadig sort!

Når alt kommer til alt, må sort være den mest praktiske farve overhovedet, og hvis jeg samtidig kan blive opfattet som lidt ekstra intelligent og elegant, er det kun en bonus! Derfor må min konklusion således være at sort er det nye sort! 

Love - Alicja- Alicja -
Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG