Outfits til jobsamtalen

Af Nicolina Bengtsson | Tips | 10-07-2017
Outfits til jobsamtalen

Lige så nervøs, som vi kan være, når vi står overfor en jobsamtale, lige så usikre kan vi også være for, hvilket outfit vi skal vælge. Aftenen før står du måske foran skabet og overveje de muligheder du har at vælge imellem: “en skjorte er altid klassisk, men er måske lidt for formel til denne stilling? En bluse kunne være en bedre løsning, men min favoritbluse er måske for dyb i udskæringen.. Og hvad med bukser? Nederdel? Aaaaargh!” Der er mange tanker og situationer, der skal overvejes, når du vælger et sæt tøj til jobsamtalen. For du vil jo selvfølgelig gerne skabe et så godt indtryk som muligt.

Noget vi hos Fashiola gerne vil understrege er, at du skal huske at matche dit outfit med:

  • Virksomhedskulturen og virksomheden
  • Selve stillingen, du søger

Skal du, for eksempel, til en jobsamtale hos en virksomhed, der sælger sportstøj og er kendt for at have en uformel, ung og flad organisation, så passer det ikke rigtig til virksomhedskulturen, at du møder om i fuldt jakkesæt og laksko. Men på den anden side, hvis du søger stilling som chef i en bank, så går det ikke rigtig at møde op iført et par sneakers.

4 forskellige outfits til en jobsamtale

Nedenfor har jeg listet fire forskellige outfits til en jobsamtale, som vi håber du vil finde inspiration fra. Det vigtigste, når du vælger et sæt tøj til en jobsamtale er, at du føler dig tryg og tilpas, i et look, der repræsenterer dig selv.

Det cool look

Er du til jobsamtale i en virksomhed med en ung og cool kultur, hvor de spiller bordfodbold eller bordtennis i frokostpausen, er det også smart at matche dit outfit med den virksomhedskultur, så du også afspejler, at du passer ind i teamet. Vælg et par pæne skinny jeans, med en pæn og simpel t-shirt og et par sneakers. 

Midinederdel + t-shirt + blazer

Stilfuld og klassisk på samme tid, det er hvad dette outfit handler om. Match en pæn midinederdel med en simpel t-shirt og top med en blazer, og dette look holder til mange typer jobsamtaler, hvor virksomhedskulturen hverken er afslappet eller formel.

Outfits til jobsamtalen

Det klassiske tøj

Det mest klassiske outfit at iføre sig til en jobsamtale, er et par sorte pæne bukser og en skjorte. Dette sæt tøj er et rigtig pænt, og formelt look. Er det en formel virksomhedskultur, kan du tilføje et par sko med en lille hæl.

Jumpsuiten

Jumpsuit-looket er måske ikke det mest almindelige outfit til en jobsamtale, men på den anden side, er det et look, der uden tvivl efterlader et indtryk, og udstråler et moderne og fashionable look. Jumpsuiten er måske mest passende til en kreativ stilling.

Outfits til jobsamtalen

Nu håber jeg, at du har fået lidt brugbare tips og inspiration til, hvilke outfits, du kan vælge til en jobsamtale.

Love NicolinaNicolina Bengtsson
Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG