Hvordan binder man et slips?

Af Sophie Tarif | Tips | Ads Disclosure | 23-04-2019
Hvordan binder man et slips

Hvordan binder man egentligt et slips? Det kan se nemt ud, men så snart du prøver det, ved du at det ikke er helt så ligetil. Vi har lavet en lille guide til at hjælpe dig på vej - du kan ganske enkelt følge vores guides trin for trin, og vupti, så har du lært at binde slips. 

Lær at kende forskel på de forskellige slipseknuder

Der er flere måder at binde et slips på, så før vi starter, må du i første omgang beslutte hvilken slipseknude du vil binde. Vi har lavet guides til fire af de mest brugte skipsknuder: Den Enkle Knude (du tror det er løgn, men den er altså enkel), Windsor/dobbelt Windsor (Den lidt mere fancy knude), Pratt-knuden (ligner windsor-knuden, men er ikke helt så bred) og Den Lille Knude. Vælg din favorit herunder, og kom i gang med at binde dit slips. 

Et hurtigt overblik:

  1. Den Enkle Knude
  2. Windsor/dobbelt Windsor
  3. Pratt-knuden
  4. Den Lille Knude

1. Den Enkle Knude 

som navnet antyder, er dette den mest enkle slipseknude at binde. Så hvis du vil lære at binde en simpel knude på dit slips, er dette absolut den rette for dig. 

lær at binde slips

Trin 1: Læg slipset rundt om halsen med indersiden opad (omvendt), og den brede ende til højre og den smalle ende til venstre, tag herefter enderne og kryds dem. Den smalle ende skal falde over din navle for at holde den rette længde. Trin 2: Placer den brede ende over det smalle stykke, og hold. Trin 3: Træk det brede stykke fra bunden gennem halsåbningen. Trin 4:  Træk den brede ende gennem løkken du lavede i trin 2. Trin 5: Træk i den brede ende for at justere slips og slipseknude - og voila, du har bundet dit slips med Den Enkle Knude.

2. Windsor/Dobbelt Windsor slipseknude 

Windsor knuden, eller Dobbelt Windsor som den også kaldes nogle gange, er en lidt tykkere knude, som man bestemt lægger mærke til. Så det er den perfekte måde at binde dit slips på, når du har et vigtigt møde eller skal give en præsentation. For at binde en dobbelt Windsor knude, kan du følge nedenstående trin.

Hvordan binder man et slips

Trin 1: Læg slipset rundt om halsen, denne gang med den rette side opad. Den smalle ende er til højre, den brede ende til venstre. Derefter krydses den smalle ende under den brede ende. Trin 2: Lav en loop med den brede ende ved at trække den gennem halsåbningen. Trin 3: Tag den brede ende ned. Trin 4: Flyt den brede ende til venstre. Trin 5: Træk den brede ende gennem halsåbningen. Trin 6: Læg den brede side af slipset til venstre. Trin 7: Læg den brede ende over den smalle ende. Trin 8: Træk den brede ende gennem halsåbningen. Trin 9: Træk den brede side gennem løkken. Trin 10: Du har nu lavet en Dobbelt Windsor slipseknude, tillykke!

3. Pratt-knuden 

Leder du efter en måde at binde dit slips på, der passer fint med skjorter, der har en lidt bredere krave? Så skal du binde en Pratt-knude. Følg nedenstående guide, og lær hvordan du gør.

lær at binde slips

Trin 1: Læg slipset rundt om halsen, med indersiden vendt opad. Den smalle ende lægger til højre, ca. 30 centimeter over den brede ende. Trin 2: Hold den smalle ende, og træk den brede ende gennem halsåbningen. Trin 3: Lad den brede ende komme ud til højre med indersiden opad. Trin 4: Læg den brede ende til venstre. Trin 5: Træk den brede ende gennem halsåbningen igen. Trin 6: Træk den brede ende gennem løkken. Trin 7: du har bundet en Pratt-slipseknude!

4. De Kleine Knoop 

Navnet på Den Lille Knude taler også for sig selv: det er en mindre slipseknude. Den Lille Knude passer fint til et moderne look, da det er en mere afslappet slipseknude. Du kan for eksempel bruge denne slipseknude til et casual outfit med sneakers. Den Lille Knude er let at binde, du skal bare følge guiden herunder.

Hvordan binder man et slips

Trin 1: Læg dit slips rundt om halsen med den pæne side opad. Den smalle ende skal lægge til højre. Vend nu indersiden opad (så vil den pæne side forblive synlig bag på halsen, når slipset er bundet). Trin 2: Kryds den smalle ende over den brede ende (indersiden af slipset skal forblive øverst). Trin 3: Så lægges den brede ende af slipset over den smalle side. Her er den pæne side af slipset øverst. Trin 4: Træk den brede ende gennem løkken. Trin 5: Så simpelt var det at binde Den Lille Knude.

Køb et flot slips

Nu har du lært at binde fire forskellige slipseknuder, men har du et flot slips i skabet? Jeg har samlet nogle af mine yndlings fra denne sæson herunder.

Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG