Bæredygtig mode: 2 måder du kan gøre en forskel!

Af Anne Marie Schulz | Tips | 17-06-2019
Hur shoppa miljövänligt

Bæredygtig mode

Alle snakker om bæredygtighed for tiden, og vi kan vist alle blive enige om at det er på tide at vi ændrer vores vaner - hvis ikke for os selv, så i det mindste for de næste generationers skyld! Men det kan være virkelig svært at finde hoved og hale i hvad som egentligt er rigtigt og forkert, og hvordan man egentlig hjælper både sig selv og planeten bedst muligt. Der er flere måder man kan gøre en forskel, og i forhold til mode kan det godt være lidt tricky. Jeg elsker mode, og især når de nye kollektioner kommer ud, men nogle gange får jeg dårlig samvittighed, for jeg bidrager jo egentlig bare til en større produktion af tøj, og hvis der er noget, som virkelig kan svine med CO2en, er det produktionen af tøj. 

Hvordan kan du gøre en forskel? 

Der er flere måder du kan gøre en forskel både for dig selv og for planeten, når du shopper. Hvis du shopper online kan det heldigvis være en lille smule nemmere at få et overblik, samt tilgængelighed til et langt større udvalg af bæredygtig mode. De to overordnede måder du kan gøre en forskel, er at købe enten økologisk, eller du kan fokusere på bæredygtighed i form af genbrug. Begge dele kan gøre en forskel for både dig og miljøet - og måske også for din pengepung i sidste ende! 

Køb Økologisk

Jeg læste engang at Danmark er et af de lande i Europa, som bruger flest penge på økologi generelt, jeg ved dog ikke om det er sandt, men økologisk tøj har stadig kun taget sine spæde skridt ind på markedet. Når du køber økologisk gør du både en god gerning for din egen krop og for naturen. I økologisk produktion anvender man ikke pesticider eller insektmiddel, som siver ned i jorden og videre ned i grundvandet, hvilket i høj grad gør en forskel for naturen, men det faktum at der også er fokus på hvilke farvestoffer og kemikalier, som anvendes videre i produktionen gør en stor forskel for dig - huden er dit største organ, så hvorfor ikke passe lidt bedre på den? 

På Fashiola kan du finde mange butikker, som sælger økologisk tøj, og som gør rigtig meget for at finde de rigtige materialer, både fordi de vil gøre det bedre og mere behageligt for din krop, men også fordi de tager et ansvar overfor miljøet. Mange af mine favoritter indenfor økologisk mode er skandinaviske, du kan se nogle af dem her, og måske blive inspireret.

Bærekraftig mote

Genbrugstøj Online 

En anden måde du kan gøre en forskel er at købe brugt! Når du køber brugt, hvad enten det er elektronik, møbler eller netop modetøj, så bidrager du ikke yderligere til merproduktion. Når du køber genbrugstøj online eller i en fysisk butik kan du samtidig være heldig at gøre en stor forskel for din økonomi.  Jeg nyder både at gå i de traditionelle genbrugsbutikker, og nogle af de bedste fund jeg nogensinde har gjort har været i små danske provinsbyer, men med internettet har jeg også muligheden for at købe genbrugstøj online fra alle steder i verden, og fra alle mine favoritmærker. Måske har du endda også selv sat noget af dit mærketøj til salg online? 

Jeg ved det kan være svært, og man kan hurtigt blive fristet af #fastfashion, men for at undgå at få alt for dårlig samvittighed, og for at gøre det lidt nemmere for sig selv, kan man jo give sig selv en regel - jeg har fx besluttet at halvdelen af mit nye tøj det næste år skal være genbrug, og så vil jeg i høj grad fokusere på at købe økologisk når det gælder ting som undertøj, strømpebukser og lignende. Det gør virkelig en forskel, og jeg kan allerede mærke det på bankkontoen! 

Love Anne MarieAnne Marie Schulz
Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG