Back to Basics

Af Anna Øverås | Tips | 17-06-2019
minimalistinen vaatekaappi

10 basisprodukter som udgangspunkt for din garderobe

Vælg to stykker basistøj, som du kan bruge til alt, og style med mere trendy og farverige stykker tøj!

Det er 2019, og der er mange grunde til at rydde ud i klædeskabet! Måske ønsker du at blive mere minimalistisk, og er inspireret af simple living bevægelsen, det kan enten være du bare har indset at du ejer alt for meget, eller du simpelthen ikke har plads nok. Eller måske ønsker du at tage afstand fra forbrugersamfundet, og gerne vil shoppe lidt mindre for at være sødere ved miljøet. Heldigvis behøver det ikke gå udover din stil - det gælder bare om at prioritere! 

Uanset hvad dine ønsker er, så kommer man ikke udenom at et rodet hjem hurtigt kan give et rodet hovede, og hvis du er ligesom mig, og kigger i klædeskabet flere gange om dagen, så tror jeg helt sikkert at denne teori holder stik. Tænk hvis du havde en solid basisgraderobe, som bestod af basistøj, som du altid føler dig godt tilpas i uafhængigt af humør eller anledning? Og tænk hvis du slap for at rode rundt mellem bunker af gamle og nye stykker tøj mens du har følelsen af at du intet har at tage på? Det handler om at vælge nogle favoritter; for eksempel t-shirt, jeans, et par støvler, en slå-om nederdel og andet som du altid kan bruge!

vaatekauppa

I løbet af de sidste tre år, er jeg flyttet fire gange - mellem lande, for mig selv og sammen med min kæreste, og hver eneste gang er jeg blevet frustreret over hvor meget tøj jeg egentlig har. Resultatet er at jeg på det seneste har doneret affaldssække fulde af tøj, sko og accessoires (forhåbentlig ender det hos nogen, som har meget mere brug for det end jeg har!). Jeg har i stedet fokuseret på at beholde basistøj, som både er tidløst og af højere kvalitet, og som jeg stadig kan style på forskellige måder. 

De ting som jeg har valgt at beholde, kan så kombineres med mere trendy eller farverige stykker tøj, men målet er at majoriteten af min garderobe består af basisting. I forbindelse med dette never-ending projekt, har jeg valgt ti stykker basistøj, som skal danne udgangspunkt for min garderobe - måske kan du bliver inspireret til at gøre det samme! 

 

vaatekaapin peruspilarit
  • T-shirts

Den hvide t-shirt kommer garanteret ikke som en overraskelse, når vi snakker om en basisgarderobe. Det enkle er ofte det bedste! Vælg en t-shirt i 100 % bomuld, og gerne økologisk bomuld - du vil hurtigt mærke forskellen! En t-shirt i god kvalitet holder længere, og er generelt en bedre investering både for din pung og for miljøet. En hvid eller sort t-shirt kan bruges til stort set alt!  

toppi
  • Tanktop

Mit go-to outfit når jeg skal i byen med pigerne, er en helt sort tanktop, gerne i silke. Jeg har et par stykker af disse, hvoraf den ene er arvegods fra min mor, som bare holder i evig tid! Jeg føler mig altid smart, når jeg styler min tanktop med et par skinny jeans, et par hæle og lækre accessoires. Det er måske ikke så originalt, men det er enkelt, og det virker hver gang!

 

  • Jeans

Et par jeans eller cowboybukser er ligeså uundgåelig som en hvid t-shirt! Jagten på de perfekte jeans kan være lang, og vi har alle forskellige præferancer, og ikke mindst kropstyper. Jeg foretrækker et par smalle jeans med høj talje, i enten grå eller sort - men måske er du mere til et par baggy boyfriend jeans. Smid en kommentar, hvis du har fundet en hellige gral indenfor cowboybukser! Hvis du går efter et par sorte jeans, kan du altid style dem op eller ned, alt afhængig af anledningen og hvilke accessoires du vælger. 

 

  • Slå-om nederdelen

Min kærlighed til slå-om nederdelen er relativt ny, og er vel egentlig bare kommet de sidste par år, hvor vi har set midinederdele med blomsterprint og spændende mønstre. Jeg drømmer om en nederdel fra Ganni med leopardprint, selvom det måske ikke er helt minimalistisk. Samtidig synes jeg at det ser rigtig godt ud, når man kombinerer en midinederdel med en enkel t-shirt og sneakers. Midinederdelen kan bruges både til hverdag og fest alt efter hvordan du styler dit outfit.   

  • Blazer

Jeg er altid på jagt efter en blazer eller habitjakke, som jeg kan anvende både inde og ude! I mine øjne er den perfekte blazer i tyndt uld, og den kan være min forårs- og efterårsjakke måske med et halstørklæde til, men jeg vil samtidig også gerne kunne bruge den på arbejdet. Den skal helst være blår, grå eller sort, og være en smule lang - ikke sådan kort og smal. En pæn blazer må være noget af det mest tidløse og elegante der findes! 

 

  • Striktrøje

Jeg kan ikke leve uden en striktrøje - eller nok nærmere ti striktrøjer. Selvom jeg har mange at vælge imellem hjemme i skabet, bruger jeg oftest de trøjer jeg har i mere neutrale farver - netop fordi de kan bruges til stort set alt! En grå uldtrøje passer lige så fint til jeans som til en midinederdel, og kan også sagtens dresses op til pænere anledninger. en trøje i bedre kvalitet vil holde i mange år, så længe du behandler den godt og vasker den korrekt.

 

  • Den lille sorte

Her taler jeg selvfølgelig om den kjole man ikke kan leve uden! Hvis jeg skulle vælge den perfekte lille sorte kjole, ville jeg nok gå efter en, som ikke er alt for nedringet, men heller ikke alt for kort - eller alt for lang! Den ultimative kjole kan bruges med meget tilbehør og høje hæle, men samtidig også fungere godt uden til en dag på kontoret med din blazer over. Det kan måske virke svært at finde en kjole, som egner sig til begge dele, men det er faktisk muligt! 

 

  • Sneakers

Sneakers er ikke bare verdens mest behagelige fodtøj, de er også super trendy og ses på alle de store catwalk for tiden. Vi har set alt fra de mere sporty sneakers til sneakers med plateausåler og de super chunky sneakers fra fx. Balenciaga. Uanset hvilken sneaker-type du er, så går du aldrig helt galt i byen med et par ensfarvede sorte eller hvide sneakers i garderoben! 

 

tennarit
  • Støvler

Cowboy-, biker- eller de klassiske Dr. Martens støvler? Først i år har jeg fået købt mine første par Dr. Martens støvler, og de er lynhurtigt blevet mine favoritter. Det er nok fordi jeg ikke er særlig god til fine sko, og jeg foretrækker nok mest at have støvler på til både jeans, nederdele og kjoler. Men når det så er sagt, så er jeg også helt vild med cowboystøvler, da du sagtens kan finde et par klassiske støvler med en cowboy-feeling, og bruge dem til alt. 

 

laukku
  • Taske

Nummer 10 på min liste er kvindens bedste ven, nemlig hverdagstasken! Jeg er vild med både håndtasker og skuldertasker, da begge dele kan være praktiske og fine. Hvis du investerer i en ordentlig taske i god kvalitet (eller måske en vintage taske), så kan du have den hele livet! Vælg en taske i et simpelt design i en neutral eller enkel farve, så vil du kunne bruge den til alt.  

minimalistinen vaatekaappi

Jeg håber du har fået lidt inspiration til at rydde ud i garderoben, og måske få mere fokus på hvad du egentlig køber. Jeg kan love dig, at hvis du fokuserer på godt basistøj af høj kvalitet, så bliver det mere enkelt at prioritere de mere trendy og farverige ting, som du absolut MÅ eje! Disse ting kan så styles med de simple basis ting i din garderobe, og du kan shoppe med bedre samvittighed!

Basis behøber bestemt ikke at betyde kedeligt!  

Love AnnaAnna Øverås
Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG