Rejsetips: Weekend i Amsterdam

Af Anne Marie Schulz | Rejser | Ads Disclosure | 26-03-2019
weekend i amsterdam, weekendtaske

Det er blevet forår, og du higer sikkert efter at komme afsted på en lang weekend - du har arbejdet hårdt og frosset hele vinteren, så selvfølgelig har du fortjent at bruge dine ekstra fridage på en forlænget weekendtur. Personligt synes jeg du skulle tage på weekend i Amsterdam, og det vil jeg forsøge at overbevise dig om i den her blog! 

Bydele

Når man kender en by godt ved man også at de forskellige bydele kan være vidt forskellige, selvom de for turister ligner hinanden. I Amsterdam er det lige sådan. Hvad enten du booker airbnb eller et hotel, synes jeg du skal prøve at bo udenfor centrum (byen er alligevel så lille at du nemt kan komme frem og tilbage uden problemer), jeg vil foreslå dig at lede efter et hotel i Oost, Oud West eller De Pijp til din weekend i Amsterdam. Så slipper du for larmen fra centrum og områderne er generelt mere spændende at se på.  

Spise & drikke

Hvis vejret er til det synes jeg I skal spise alle måltider med udsigt til kanalerne, eller på steder som Roest og Hannekes Boom, hvor Amsterdammerne selv valfarter til når temperaturerne begynder at stige. Amsterdam er en af de mest mangfoldige byer overhovedet, og indflydelsen fra de tidligere kolonier er stadig stor, så du kan finde mad fra alle steder i verden, og bestemt en hel masse køkkener du ikke lige kan finde i Danmark. Man siger endda nogle gange at det bedste hollandske mad i virkeligheden er indonesisk. Hvis det regner kan I tage et smut i Foodhallen, og spise jer jorden rundt og måske tage et smut i biografen. 

Museer

Amsterdam er stopfuld af spændende, interessante og skæve museer, og du finder alt lige fra museer om cannabis og ost til det imponerende Rijksmuseum, hvor du kan opleve de hollandske guldaldermalere. To af mine yndlingsmuseer er Tropen Museum i Oost, som fokuserer på Hollands tidligere kolonier og kolonihistorie, og Stedelijk, som er museet for moderne kunst. Stedelijk har efter min mening også den bedste museumsshop i hele byen!

Shopping

Hvis du leder efter store kendte og dyre mærker må du uden tvivl et smut forbi Bijenkorf, som måske kan sammenlignes en lille smule med Magasin, men området bag museumsplein er også værd at tjekke. Et af mine yndlingssteder at shoppe er det område som kaldes 9 straatjes. Her finder du en blanding af kendte mærker og små lokale butikker, og jeg synes altid jeg opdager noget nyt eller bliver inspireret af nye eller ukendte mærker når jeg er der. Af hollandske mærker synes jeg I skal kigge efter Scotch & Soda, VANILIA eller G-Star Raw, og hvis I er mere til streetwear er det værd at kigge efter Patta og Nuff Said. 

Interesseret?

Del denne blog med dine venner!

KOMMENTER DENNE BLOG